Hogyan tudom a .pab fájlban lévő Outlook (Express) személyes címtárat (Personal Address Book) importálni a webmailes saját címtáramba?

Outlook Személyes címjegyzék fájl (.pab) importálása az Outlookba

Tegye a .pab fájlt egy olyan helyre, ahol könnyen megtalálja, majd indítsa el az Outlookot.
A fájl (File) menü Importálás és exportálás (Import and Export) pontját választva megjelenik az Importálás és exportálás varázsló (Import and Export Wizard). Ebben az Importálás más programból, vagy fájlból (Import from another program or file) kiválasztásával és a Tovább (Next) gomb megnyomásával juthatunk tovább. A következő ablakban válasszuk a Személyes címjegyzéket (Personal Address Book).
Ha az Outlook azt üzeni, hogy nem tudja elérni a szükséges fordítót, tegyük be a Microsoft Office telepítő CD-jét és telepítsük fel a szükséges kiegészítést.
Az importálandó fájl ablakban adjuk megy a .pab fájl elérési útját (a tallózás gomb segítségével könnyen megtalálható). A következő ablakban a Befejezés (Finish) gombbal a Névjegyalbumba importáljuk a címtárat.

Exportálás Outlookból, importálás a webmailbe

Ha eddig eljutottunk, a .pab fájlban található címek bekerültek az Outlook névjegyalbumba. Innen ki kell ezeket exportálni egy CSV (Comma Separated Values) fájlba. Ennek menete a következő:
Fájl menü -> Importálás és exportálás -> Exportálás fájlba -> Pontosvesszővel tagolt adatok (Windows)
Jelölje ki a mappát, ahonnan exportálni kíván (névjegyalbum), majd írja be a fájl nevét, amibe menteni kívánja a bejegyzéseket. Érdemes a Tallózás gombbal egy olyan könyvtárat kiválasztani, amelyet könnyen megtalál.

Ha elmentette a névjegyzéket CSV fájlba, azt importálni kell a webmailbe.

 

Ennek módja a következő:

 

Lépjen be, majd a főlapról válassza ki a Címjegyzéket. A címjegyzék fenti menüsorában az Import/Export menüponttal importálhatjuk be az Outlookos bejegyzéseket.

 

A formátumnál Outlookot kell választani, majd a következő legördülő menüben az importálás céljaként a Saját címtárat kell megjelölni.

 

A "Válassza ki az importálandó fájlt" ablakba vagy kézzel, vagy a mellette található gomb segítségével az előbbiekben lementett CSV fájlt kell beírni. Ennek megtörténte után nyomja meg az Importálás gombot.

 

A következő ablakban össze kell rendelnie a CSV fájl mezőit a webmail címjegyzékének megfelelő mezőivel. Ezt úgy tudja megtenni, hogy a bal oldali ablakban az egérrel kijelöli a kívánt mezőt, amelyhez megkeresi a jobb oldalon a hozzá tartozó párt. A két ablak alatt található gombbal megteheti az összerendelést.

 

Ha végzett, az oldal legalján lévő Importálás gomb megnyomásával elvégezheti az importálást.