Ajánlott szoftverek

Ajánlott szoftverek segítségével ízelítőt kívánunk nyújtani azon - már fellelhető - számítógépes háttértámogatásokról, melyek a mindenapi munkában jól használhatóak, és segítségünkre lehetnek. Mivel a desktop és a mobil gépeken is erős windows dominancia mutatkozik ezért itt a kis felsorolásomban sem térek el ettől a tendenciától.

Tehát néhány hasznos és ajánlott szoftver:

AVG Free

Aki hadban áll a gépe erőforrásaival anak ajánlott ez a kis étvágyú, de anál hatékonyabb kis viruskergető.

Color Cop

Grafikus munkánál gyakran előfordul, hogy színeket kell "mozgatni" alkalmazások között. Ezt teszi meg nekünk ez a nagyon kis ügyes program  a Color Cop, ami azon ritka alkalmazások közé tartozik, ami csak egy dolgot csinál, de azt nagyon jól.

FlashFXP

FTP kliens, aki nem elégedett a Total Commander beépített ftp kliensével, anak ajánlom a FlashFXP-t. Mindent tud ami szükséges, vagy esetleg még egy picivel többet is. Szép letöltési sorokat lehet bene elhelyezni, akar több szerverröl is, szabályozható a sávszélesség használata, és még ezernyi hasznos dolog. Természetesen hozzá kell tegyem, hogy 30 napig használható, azután indításkor némi várakozást iktat be, és ajánlja, hogy vegyük a nevünkre, de erről le lehet beszélni.

Irfanview

Személyes kedvencem, semmiféle más képnézegetővel nem találkoztam ami enyire kompakt összeszedett és megis szinte mindentudó lene. Néhány lényeges jellemzője, villámgyors, amilyen formátumot nem kezel azzal nemis érdemes foglalkozni, ingyenes, és meg ajnározhatnám. Mindenképpen a leginkább ajánlott.

µTorrent

Az ifjonc a nagy öreg kliensek között, nagyon bevált, és relatíve szép is.

PuTTY / Pageant , WinSCP

Kell valamit is irni ezekről ? , aki nemtudja mire való, anak nincs is rá szüksége.

Total Commander

Aki használta az intézőt az tudja is, hogy mindenre alkalmas, csak arra nem amire szánták. Itt is van a helyettese, aki mérföldekkel jobb mint a beépített .

WinCVS

A jó öreg cvs, sokaknak ismerős, és sokaknak nem, de ez csak ideiglenes állapot.

PDFcreator

Ingyenes és gyors pdf készítő, nyomtatóként is megjelenik a rendszerben.

FoxItReader

 Akinek szükös a keret időben vagy erőforrásban azoknak szánták ezt a kis villám PDF nezegetőt.

 Daemon-Tools

DVD és CD meghajtó ill. lemez emulálására alkalmas segédeszköz, amely az adathordozóról készült "image" állomány alapján utánozza az eredeti lemez működését. A rengeteg támogatott image formátumo (iso, bin, cue, stb.) mellett a program a különböző másolásvédelmek utánozására is képes, így az azt ellenőrző programok futtatására is használható.

 TortoiseSVN

Ha nem WinCVS akkor TortoiseSVN. Beépül az explorerbe, jobbklikk és lehet commitolni, updatelni, checkout-olni (hogy a többi könyen elérhető svn funkcióról ne is szóljak) a forrás tárolókat.

 Skype

és az egész világ "ingyen" beszélhet.

Thunderbird

Minden tüdérek bögyöröje. Alternatíva az Outlook klienseket nem kultiváloknak. Népszerü ingyenes, nyílt forráskódú, izlések és pofonok.

Firefox

Igen , vaaaaaaaaaaaaaan máááááááááááásik. Azok akiknek nem kedvencük a kék szín főként ha az e betűt alkot.

Spybot-S&D

Kicsivel több mint a neve sugallja, az egyik legjobb ingyenesen elérhető.

Ad-Aware

És a másik spyware detektor.