Letöltés

Kedves Felhasználók!

Az alábbiakban megtalálhatóak az Informatikai Osztály által közzétett programok. 

Üdvözlettel: Informatika Osztály

Víruskereső

Kedves Kollégák!
Webroot vírusírtó szoftvert önállóan telepítő kollégáknak!

Az új vírusirtó telepítése előtt a régi vírusirtót el kell távolítani (uninstallálni). Kérjük először próbálja meg mindenképp a Vezérlőpult / Programok és szolgáltatások menüponttal eltávolítani a programot! Amennyiben nem sikerül teljesen eltávolítani az Avast programot, akkor le kell tölteni az Avast weboldaláról az avastclear.exe programot innen: <http://www.avast.com/hu-hu/uninstall-utility>, vagy meg lehet próbálni még az AppRemover programot, amellyel más vírusírtókat is el lehet távolítani.

A Webroot csak a munkánkkal kapcsolatos munkaállomásra telepíthető, tehát amelyikkel az egyetem számára munkát végzünk. Személyes használatú gépre tehát nem tehető fel, ilyen esetekre ajánljuk a széles körben elérhető, nonprofit felhasználásra ingyen telepíthető vírusirtók valamelyikét. Például:

Microsoft Securuty Essentials: <http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/security-essentials-download>
Avast Free: <http://www.avast.com/hu-hu/index>
AVG Free: <http://www.avg.hu/index.php?viewpage=FreeDwlPage>

A Webroot telepítése közben élő internetkapcsolatra van szükség! Sőt a használata közben is csak akkor teljes értékű, ha folyamatosan "látja" a webroot szervereit.

A Webroot a telepítése során bekéri az e-mail címünket. Ide feltétlenül az egyetemi (az uni-obuda.hu-ra végződő) címünket adjuk meg! Amelyik telepítést a rendszergazdáknak nem sikerül egyértelműen azonosítania, azt inaktiváljuk, vagyis a központi menedzsment felületen a licenszét tiltjuk! Az érintett gép ezután védtelen marad!

A telepítés közben megnyílik a webböngészőnk: kérjük, hogy a megnyíló oldalt hagyja teljesen betöltődni!

A sikeres telepítés végén a Windows értesítési területén (az óra mellett) megjelenik a webroot ikonja. Ha e fölé visszük az egérmutatót, akkor láthatjuk, hogy éppen szkenneli a gépünket. Ennek befejeződése előtt ne kapcsolja ki a gépét!

Webroot SecureAnywhere Business - User Protection

 

 

Campus Intézményi telepítőcsomagok

Az itt közzétett telepítőkészletek kizárólag csak Egyetemi hálózatból használhatók. A letöltéshez azonosításra van szükség, az azonosításhoz adja meg a Központi Azonosítóját és jelszavát!

Otthoni használatra az oktatók a Neptunból tudják letölteni a személyre szóló telepítőkészleteiket.

A szoftverek megtekintéséhez kérjük lépjen be!

 

 

 

A KMS szerver paraméterei megváltoztak, ezért aktiválási probléma esetén a következőt kell beírni egy parancssori ablakba:

slmgr.vbs /skms 152.66.10.214:1688