Központi tárhely

A központi tárhely használatához rendelkezni kell a központi azonosítóval! Igényléséről is itt tudhat meg többet! Valamint igényelni kell a központi tárhely használatát. 

Alapértelmezésként az igénylő 2 GB kvótát kap, amely megalapozott igény esetén növelhető a későbbiekben. 

A központi tárhely használatának igénylése: 

A következő form kitöltésével igényelheti a központi tárhely használatát, vagy e-mail-ben az informatikai osztály vezetőjétől. Központi tárhely használatának igénylése!

Belépés, használat:

Az Óbudai Egyetem hálózatán belül 

Az egyetem hálózatán belül bármilyen FTP program segítségével csatlakozhatunk a központi tárhelyünkhöz. A kiszolgáló nevéhez adjuk meg a fileserver.bmf.hu-t vagy az ftp.bmf.hu-t, majd a bejelentkezéshez használjuk a központi azonosítónkat és a hozzá tartozó jelszavunkat! 

Az új levelezőrendszer bevezetése magával vonta a központi címjegyzék átalakítását is. Az átalakítás során a felhasználók login neve a @ előtti rész lett. Belépésnél ezt kell megadni login névnek!

Az Óbudai Egyetem hálózatán kívül

Olyan programot használjunk, mely ismeri az FTP-SSL protokollt! Az FTP-SSL az FTP-hez hasonló szolgáltatás, viszont SSL titkosítást alkalmaz a vezérlő csatornában,  ahol a felhasználói név és jelszó továbbítása történik. A kiszolgáló neve ugyanúgy a fileserver.bmf.hu, vagy ftp.bmf.hu, a bejelentkezéshez szintén a központi azonosítónkat és a hozzá tartozó jelszavunkat használjuk! 

A következő oldalon egy kis összehasonlítást találhatunk a különböző FTP kliens programokról.