Központi címtár

A központi azonosító igénylésével bekerülünk egy központi adatbázisba, mely egy LDAP alapú megoldás. Ennek előnye, hogy a későbbiekben számos más funkcióra használható, illetve rögtön biztosítja a felhasználók közérdekű adatainak tárolását. Minden, központi levelezőrendszerben létező felhasználó telefonszáma, irodájának címe szerepel, amelyet lekérdezve bárki könnyen megtalálhatja az adott emberhez tartozó elérhetőséget.

A címtárban csak azok szerepelnek, akik a központi rendszerben e-mail címmel rendelkeznek. Akik ezt a lehetőséget nem igényelték, nem találhatók meg a rendszerben.

Beállítás, használat:

A központi címtárban leginkább valakinek az e-mail címét, telefonszámát vagy munkhalyi címét szoktuk megnézni, megkeresni. Ilyenkor valamilyen program segítségével rákeresünk az illető nevére, (ha a használt program engedi más jellemzők alapján is lehet keresni). Ha van találat, már meg is tekinthetjük az illető személy adatait. Az Óbudai Egyetem hivatalos weboldalán található telefonkönyv is ezt a Címtárat használja.

Legegyszerűbben a webmailben tudunk keresni, hiszen ehhez semmilyen beállítást nem kell eszközölni.

Belépés után a felső kereső részen válasszuk ki a lenyíló menüből a "Központi Címtár"-at, majd a lenyíló menü előtti beíró mezőbe írjuk be a keresendő szöveget, vagy annak pár betüjét. Ezek után kattintsunk a keresés gombra és a levelezőrendszer megjeleníti azoknak a munkatársaknak az adatait, akiknél valamilyen formában megtalálta a keresendő szöveget.

A levelezőrendszer csak a név illetve e-mail mezőkben keres egyezést.

LDAP címtár elérése